Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest czw, 28 marca 2024 23:08:09

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7655 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 511  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 16 listopada 2004 15:20:47 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 18:09:25
Posty: 6879
Skąd: z Nepalu
W Poznaniu jest bar mleczny "Apetyt". Podają tam bardzo dobre pyzy z gulaszem sojowym.... Naleśniki też bardzo dobre mają!

_________________
Auto, winda, kibel, molo
Ławka, kino,basen, szkoła


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 16 listopada 2004 15:54:20 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 23:39:35
Posty: 12221
Skąd: Nieznajowa/WarsawLove
W lasaniach specjalizuje się lafjoy i jego żona - takiej dobrej nigdy jeszcze nie jadłam, jak u nich. Bo generalnie nawet nie lubię, ale u nich i owszem.
Pomidorowa oczywiście ze świderkami.
Ale najbardziej ze wszystkiego lubię bakłażana (dzięki jasiek za nowy przepis!) w kombinacjach z pomidorami i cukinią. Ach.
A w ogóle pomidory to podstawa.

_________________
ja herez ja herez
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 16 listopada 2004 16:04:18 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 15:19:43
Posty: 2382
Skąd: z drzewa
Lasania, to mi najbardziej ze szpinakiem smakuje. Jak bylem maly, to nie cierpialem szpinaku, ale widac gusta sie z wiekiem zmieniaja (nadal nie cierpie jednak kawy zbozowej i kaszy mannej, bo mi sie z sanatorium i szpitalem kojarza). Najlepsza pizza, ktora kiedys jadlem (w Padwie) - to calzone, taka zawijana, ze szpinakiem i serem brie... pyszne.


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 16 listopada 2004 18:19:58 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
śr, 10 listopada 2004 01:47:15
Posty: 298
Skąd: Breslau
Pomidorowa z ryżem ! Absolutnie !
A na drugie kuchnia czeska, np. taki hovezi gulas z knedlikami,
albo naleśniki, bo to jedna z niewielu rzeczy, której robienie opanowałem perfekcyjnie, szczególnie podrzucanie naleśników na patelni z potrójnym saltem :)


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 16 listopada 2004 20:59:20 
pomidorowa+swiderki!!!!!!!!!!
pierogi ruskie w gorach!!!!!!!!!!!!!
wegetarianska z kurczakiem!!!!!!!!!!!!!

a tutaj:

ryz na ostro
briki: sajgonki z pietruszka jajkiem ziemniakami pomidorem
sandwitch escalope z hrisa(om) czyli ko,ncentratem z BARDZO ostrej papryczki uh pali morde!
i kuskus derzerz czyli z kurczakiem
i tabuna czyli drozdzowy placek z jajkiem tunczykiem hrisa
i lablabi czyli ostra czerwona zupa
:D
i jeszcze kafe direkt baaardzo mocna i baardzo slodka z mlekiem


Na górę
 
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 16 listopada 2004 22:32:34 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 23:39:35
Posty: 12221
Skąd: Nieznajowa/WarsawLove
Szpinak też polubiłam niedawno, kiedy spróbowałam go we włoszech. Tam nie ma on konsystencji wodnistej papkib tylko liści po prostu i zmieszany z ricottą daje wspaniały farsz.

_________________
ja herez ja herez
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 16 listopada 2004 22:41:49 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 12 listopada 2004 18:30:29
Posty: 406
kiedys w autobusie, w wiadomym kraju ktory slynie ze swojej finezji kulinarnej, widzialem kola, ktory na lunch sporzywal nic innego jak chlebek tostowy z octowymi czipsami jako kanapke.... Oj, angole sa do wszystkiego zdolni...


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 16 listopada 2004 22:49:20 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 15:19:43
Posty: 2382
Skąd: z drzewa
Bardzo sie zdziwilem, jak zobaczylem te octowe chipsy. Tylko w Anglii to widzialem. Poczatki byly trudne, ale w koncu i mi zasmakowaly.
Co do Anglikow, to oni rzeczywiscie dziwne rzeczy jedza. Jadlem na przyklad "jajka konserwowe" :wink: Cale jajka zanuzone w occie. Dziwne, ale dobre.

Zmieniajac troche temat... Co myslicie o chalwie? Ja chalwe uwielbiam i wrecz jestem od niej uzalezniony. Jak widze ja w sklepie, to musze kupic :twisted: Najbardziej lubie jak ma duzo orzechow. Pysssszne :D


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 16 listopada 2004 23:01:50 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 23:39:35
Posty: 12221
Skąd: Nieznajowa/WarsawLove
nie lubię chałwy. a z czego ona jest???
Natomiast jadłam takie coś słodkiego w Asyżu, podobno jakaś włoska specjalność, orzechy zanurzone w twardej białej masie. Może ktoś kojarzy i pamięta nazwę? bardzo to było dobre.

_________________
ja herez ja herez
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: wt, 16 listopada 2004 23:41:41 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 15:19:43
Posty: 2382
Skąd: z drzewa
natalia pisze:
nie lubię chałwy. a z czego ona jest???


Chalwa jest bodajze ze slodkiej masy sezamowej + dodatki. Pycha!


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 17 listopada 2004 09:19:08 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 19:20:04
Posty: 14518
Skąd: nieruchome Piaski
Jedząc chałwę, nie mogłem się oprzeć wrażeniu, iż spożywam bardzo słodki papier :P

_________________
Go where you think you want to go
Do everything you were sent here for
Fire at will if you hear that call
Touch your hand to the wall at night


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 17 listopada 2004 10:43:54 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
śr, 10 listopada 2004 14:59:39
Posty: 28006
Szpinak tak! Spróbowałem pierwszy raz w wieku (powiedzmy) dorosłym w barze mlecznym Barcelona... z ziemniaczkami i sadzonym... ale najlepszy był wychodowany i przyżądzony przez moją mamę. a znacie takie warzywo - skorzonelę?

_________________
Tygrysie, tygrysie - czemu chodzisz w dresie?


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 17 listopada 2004 12:01:30 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
śr, 10 listopada 2004 18:55:19
Posty: 3093
Skąd: Poznań
natalia pisze:
Natomiast jadłam takie coś słodkiego w Asyżu, podobno jakaś włoska specjalność, orzechy zanurzone w twardej białej masie. Może ktoś kojarzy i pamięta nazwę? bardzo to było dobre.

...to sie jakos nazywa ;)
...jezdzac po Francji jakis czas temu, bylem swiadkiem jak podczas jakiegos lokalnego festu na poludniu, rozdawali mapki regionu, koszulki i wlasne te slodycze na bramkach autostradowych, z tydzien pozniej znalazlem dokaldnie to samo - migdaly w bialej masie (bialy nugat to byl???) oblozone w oplatek w okolicach Casa Gaudiego w barcelonie - to byly czasy...
...natomiast ja bym obstawial ze to bialy nugat jest...

_________________
Blaszony
Każde zwierzę koi dotyk.


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 17 listopada 2004 13:28:05 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
śr, 17 listopada 2004 13:12:10
Posty: 125
Skąd: Szczecin
A leniwe z bułką tartą z baru mlecznego?
REWELACJA!!!

_________________
Tak przypieprzyć, żeby w "Locomotiv Techno Club" zagrali Wishbone Ash!


Na górę
 Wyświetl profil
 Tytuł:
PostWysłany: śr, 17 listopada 2004 14:12:20 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 14:36:56
Posty: 7692
Skąd: 52,2045 N, 20,9694 E
natalia pisze:
Ale najbardziej ze wszystkiego lubię bakłażana

Ojjjjj... choćbym nie wiem jakie metody odgoryczania stosował, to i tak zawsze wychodzi gąbka o smaku nieznośnym (nawet jeśli już nie taki gorzki, jak na żywca) - gorsze niż gąbko-tekturka zwana kostką sojową :evil:

_________________
Była tu wczoraj premier Suchocka,
chyba przypadkiem przed wyborami


Na górę
 Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7655 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 511  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 58 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group