Ultima Thule

Forum fanów Armii i 2TM2,3
Dzisiaj jest czw, 18 kwietnia 2024 21:04:56

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7656 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: czw, 22 września 2022 11:21:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
ndz, 26 marca 2006 09:01:48
Posty: 19447
Skąd: z prowincji
arasek pisze:
Indycza wątroba - trochę inaczej smakowała niż te kurczacze...
sorry ale u mnie to wywołuje :zygi:
na szczęście lekarz mi odradza spożywanie wszelkich podrobów, więc mam podkładkę na odmawianie tych "przysmaków"

_________________
Obrazek
"Niewole robią z nas ponurych i złych"
"Nie ma przypadków, są tylko znaki"


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: czw, 22 września 2022 11:27:32 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 24 grudnia 2004 15:34:22
Posty: 17254
Skąd: Poznań
Pamiętam o Twojej niechęci do podrobów. Najważniejsze to słuchać lekarzy! :D

_________________
czasy mamy jakieś dziwne
głupcy wszystko ogołocą
chciałoby się kogoś kopnąć
kogoś kopnąć - ale po co


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: czw, 22 września 2022 17:05:47 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 13 stycznia 2012 17:29:27
Posty: 7692
Skąd: Hôtel Lambert / Rafał Gan Ganowicz Appreciation Society
Jadłbym. Bardzo lubię eksperymentować z podrobami.

_________________
Ceterum censeo Platformem delendam esse

Wszystkie prawdziwe ścieżki prowadzą przez Góry.

Zawsze mieć dojrzałe jagody do jedzenia i słoneczne miejsce pod sosną, żeby usiąść.


My gender pronoun is "His Majesty / Your Majesty".


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: pt, 23 września 2022 17:51:24 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
sob, 17 lutego 2007 10:03:24
Posty: 17991
..swego czasu robiłem płucka wg.przepisu araska. Zaproponowałem koledze nieduży słoik do spróbowania.Przyjechał z pracy, zaniosłem mu przed klatkę schodową..były jeszcze letnie.Był głodny i miał taką ochotę na te płucka ,skosztował i ..nie zdążył ich donieść na 3 piętro :) Opędzlował całą zawartość słoika zanim wszedł do domu.

_________________
..Ty się tym zajmij..


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: pt, 23 września 2022 20:53:26 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 24 grudnia 2004 15:34:22
Posty: 17254
Skąd: Poznań
Haha, co za historia :D

_________________
czasy mamy jakieś dziwne
głupcy wszystko ogołocą
chciałoby się kogoś kopnąć
kogoś kopnąć - ale po co


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: pn, 26 września 2022 19:18:13 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 13 stycznia 2012 17:29:27
Posty: 7692
Skąd: Hôtel Lambert / Rafał Gan Ganowicz Appreciation Society
Dziś czernidłaki kołpakowate. Rewelka!

_________________
Ceterum censeo Platformem delendam esse

Wszystkie prawdziwe ścieżki prowadzą przez Góry.

Zawsze mieć dojrzałe jagody do jedzenia i słoneczne miejsce pod sosną, żeby usiąść.


My gender pronoun is "His Majesty / Your Majesty".


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: śr, 28 września 2022 10:32:13 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 24 grudnia 2004 15:34:22
Posty: 17254
Skąd: Poznań
O kurde! Napisz coś więcej - to były młode okazy, jeszcze ze zwiniętymi kapeluszami? Jak przyrządziłeś - patelnia?
Smakują trochę jak kanie czy jeszcze jakoś inaczej?

Pamiętaj też o wystrzeganiu się alkoholu jeszcze dziś... 8-)

_________________
czasy mamy jakieś dziwne
głupcy wszystko ogołocą
chciałoby się kogoś kopnąć
kogoś kopnąć - ale po co


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: śr, 28 września 2022 12:12:13 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 13 stycznia 2012 17:29:27
Posty: 7692
Skąd: Hôtel Lambert / Rafał Gan Ganowicz Appreciation Society
Młode i zdrowe, nieduże ze zwiniętymi kapeluszami, śnieżnobiałe. Odłożyłem te, które w środku były poszarzałe (po przecięciu wzdłuż). Potem tylko opłukanie w wodzie, odsączenia na ręczniku papierowym i na masło na patelni (+ bardzo symboliczne oprószenie solą i pieprzem). Teksturę mają trochę jak kalmary, a smak jest lekko słodkawy, bardzo delikatny i przypomina nieco bardzo delikatne mięso (królik? cielęcina?). O alkoholu oczywiście wiem i choć białe wino pasowałoby do tego idealnie, to odpuściłem ;)

Te Hatifnaty znam od dziecka, ale nigdy nie miałem odwagi spróbować. Polecił mi je w sumie (na waltorni) Banan, który sam je zbiera podczas wypraw rowerowych w mojej okolicy. Miejscowe lasy, łąki i wiejskie trawniki są tu pełne Hatifnatów, no i w końcu się zdecydowałem. Przepyszne!

_________________
Ceterum censeo Platformem delendam esse

Wszystkie prawdziwe ścieżki prowadzą przez Góry.

Zawsze mieć dojrzałe jagody do jedzenia i słoneczne miejsce pod sosną, żeby usiąść.


My gender pronoun is "His Majesty / Your Majesty".


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: śr, 28 września 2022 16:31:27 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
sob, 17 lutego 2007 10:03:24
Posty: 17991
:) W życiu bym nie przypuszczał że te grzyby są jadalne. Też je czasem spotykałem. Zakisiłem wczoraj kapustę.Tak gdzieś za 3 ,4 tygodnie można będzie poprzekładać do słoików i zostawić bez pasteryzacji.

_________________
..Ty się tym zajmij..


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: śr, 28 września 2022 23:32:09 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
śr, 14 listopada 2007 17:38:41
Posty: 9980
Ja bym się sama nie odważyła zebrać jakiegokolwiek grzyba, ale zjeść to bym zjadła...
A tych czernidłaków to nie jadłam nigdy.


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: sob, 01 października 2022 17:55:02 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 16:53:29
Posty: 14865
Skąd: wieś
Tyler Durden pisze:
Dziś czernidłaki kołpakowate. Rewelka!


Szmaciaka sosnowego. Dobre!

Swoją drogą wyguglałem je i rosną u mnie na podwórku. To znaczy - co roku wychodziły.

_________________
Youtube


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: ndz, 02 października 2022 14:11:19 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
pt, 24 grudnia 2004 15:34:22
Posty: 17254
Skąd: Poznań
Szmaciaki gałęziste są doskonałe! Lekko osolone, przyprószone pieprzem i podsmażone na patelni - pycha! Od 2014 nie są już chronione, więc można zbierać.

_________________
czasy mamy jakieś dziwne
głupcy wszystko ogołocą
chciałoby się kogoś kopnąć
kogoś kopnąć - ale po co


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: ndz, 02 października 2022 18:34:46 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 16:53:29
Posty: 14865
Skąd: wieś
Jadłem w wersji a la flaczki. Muszę spróbować wersji smażonej. Dzięki!

_________________
Youtube


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: ndz, 02 października 2022 20:07:01 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
czw, 12 lutego 2009 00:19:00
Posty: 1646
Skąd: Warmia/Poznań
U mnie też jesiennie - zupa-krem z dyni na pikantnie.

_________________
CO ROBISZ NA NASZEJ ULICY
Co robisz na naszej ulicy, pomiędzy samochodami,
koniu?
Co słychać u twoich kuzynów, centaura i jednorożca?

Charles Reznikoff


Na górę
 Wyświetl profil
PostWysłany: ndz, 09 października 2022 20:08:52 
Awatar użytkownika

Rejestracja:
wt, 09 listopada 2004 16:53:29
Posty: 14865
Skąd: wieś
Maślaczki w śmietanie. Dawno nie jadłem.

_________________
Youtube


Na górę
 Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7656 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group